Labrador retriever kennel
Zamani
VoorstellingMarieIn MemoriamFoto'sPuppiesWerkingLinksGastenboekContact & ligging


Werking

 

Hoe werken wij ? Het is de bedoeling om 1 nestje te fokken per jaar. Dit om iedereen de nodige verzorging en rust te garanderen.
 
De ouders van onze pups hebben diverse gezondheidsonderzoeken ondergaan, zoals u kan zien op hun persoonlijke pagina. We kunnen er dus zeker van zijn dat ze vrij zijn van heup- en elleboogdysplasie en erfelijke oogaandoeningen. De ouderdieren zijn in het bezit van een stamboom van Sint-Hubertus (LOSH).  Of van een stamboom uitgeschreven door de officiële (door FCI erkende) instanties van het land waar ze wonen. 
 
Vooraleer wij voor u een pup reserveren, hebben wij graag dat u even bij ons langskomt voor een kennismakingsgesprek. Wij vinden het zeer belangrijk dat u om de juiste reden een labrador aanschaft. 
 
Als u beslist om toch bij ons een labrador puppy te willen aanschaffen, bent u van harte welkom om samen met ons uw wensen en eisen te bespreken.
Mogen wij u er wel op wijzen, dat wij aan de potentiële kopers ook eisen stellen. Kwestie er zeker van te zijn dat onze pups in een liefdevolle omgeving terechtkomen, waar er alles aan gedaan wordt om de pup een degelijke en gezonde opvoeding te geven.
 
U kan bij ons ook op kraambezoek komen vanaf de derde week.
De eerste 2 weken laten we geen bezoek toe omwille van het risico voor besmetting.
De pups worden geboren in de “kraamkamer”, dit is een rustige locatie in huis, waar niet te veel direct licht en rumoer is. Vanaf de derde week verhuizen we de werpkist met moeder en pups naar een plaatsje in onze keuken. Daar hebben ze ruimte zat om lieve, speelse pups te worden, gewend aan alle huiselijke geluiden.Vanuit de keuken kunnen ze ook makkelijk in de tuin komen, waar voor hen een speelterrein voorbehouden is. Zo begint ook hun zindelijkheidstraining op jonge leeftijd.We zullen met de pups ook naar publieke plaatsen wandelen, fietsen, rijden, zodat hun socialisatie optimaal verloopt.Omdat labradors nu eenmaal graag zwemmen (over het algemeen toch), wordt er ook zo vroeg mogelijk met veilige watergewenning begonnen. We zullen de puppy’s echter nooit dwingen.
 
We hebben graag dat u vaak langskomt en zo veel mogelijk vraagt. Er zullen wel bezoekuren opgesteld worden, om iedereen ook nog de nodige rust te schenken.
Tijdens uw bezoek bent u vrij om alvast mee te helpen aan de verzorging van moeder en puppy’s. Op die manier kan u een band opbouwen met de pups, en voelen met wie het klikt. Een kopie van de stamboom van de ouderdieren wordt aan de puppykoper bezorgd, alsook van de gezondheidsonderzoeken.
 
 
Aarzel niet om bij vragen en/of problemen, voor of na de aankoop om ons te bellen of te mailen, zelfs na jààààren …
 
Elk jaar organiseren wij een reünie, zodat wij onze rakkers terugzien, en jullie kennis kunnen maken met de andere eigenaars van de (half-) broers en zussen van uw viervoeter.


VoorstellingMarieIn MemoriamFoto'sPuppiesWerkingLinksGastenboekContact & ligging